fbpx

O Nama

Loom of Fruit d.o.o. je nova kompanija za proizvodnju stubova od prednapregnutog betona, nastala udruživanjem italijanske firme sa velikim iskustvom u sektoru industrijske prefabrikacije i srpske firme dokazanog renomea u sektoru proizvodnje betonskih konstrucija na lokalnom nivou.
01

Loom of fruit d.o.o. je nova kompanija za proizvodnju stubova od prednapregnutog betona, nastala udruživanjem italijanske firme sa velikim iskustvom u sektoru industrijske prefabrikacije i srpske firme, sa jedinim ciljem: ponuditi firmama, koje se bave voćnim kulturama, jedan bolji odnos kvaliteta i cene, kako bi parirali sve konkurentnijem inostranom tržištu.

Spoj italijanskog “Know-how” sa geografskim položajem srpske proizvodnje, garancija je prednosti u pogledu koštanja i terminima isporuke proizvoda za sve interesantnija tržista poput Rusije, Belorusije, Kazahstana, odnosno članica Zajednice nezavisnih država (ZND). Dakle, italijanska tehnologija u srpskoj zemlji ima kao rezultat „MADE IN SERBIA“ , tj. žig koji dozvoljava anuliranje carine prema svim zemljama ZND-a.

Preduzeće se nalazi 100 km južno od Beograda, prestonice Srbije, na površini od 16.000m2 sa proizvodnom halom od 4.000m2. Fabrika se nalazi samo 40 km od grada Smedereva, koje je jedno od sedišta u pogledu logistike rečnog transporta, putem Dunava u velike luke Crnog mora.

NASA SNAGA

NAJSAVREMENIJA OPREMA

Italijanska tehnologija nove generaciije

Proizvodnju sačinjavaju tri potpuno nezavisne linije, od kojih su dve sa dužinom od nešto više od 80m i treća dužine 15m u mogućnosti da proizvedu stubove dovoljne za pokrivanje približno 1.000 ha na godišnjem nivou. Sve linije su opremljene sistemom grejanja za punu kontrolu sazrevanja betona u bilo kojim vremenskim uslovima. Kvalitet našeg proizvoda je rezultat pažljivo biranih sirovina za proizvodnju betona.

Beton:

Beton je sastavljen od repromaterijala koji su izabrani na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu sa istim i na osnovu dokazanog kvaliteta proizvoda renomiranih proizvođača istih. Spravljenje samog betona vrši se u našoj betonskoj bazi marke “SIMEM”, italijanskog proizvođača koji je jedan od lidera u tom sektoru na svetskom nivou.

Mehanizacija:

Čitav proizvodni proces počevši od faze raskalupljivanja stubova preko sečenja, pranja kalupa, pa sve do završne faze glačanja stubova i termičke obrade obavlja se pomoću mašina proizvedenih po italijanskoj tehnologiji.

03

KNOW HOW

Proizvodni proces

04

Kvalitet proizvodne opreme uparen sa profesionalnim osobljem garantuju efikasan proces proizvodnje koji je već maturirao u sektoru prefabrikacije.

Faze proizvodnje počinju sa podizanjem elemenata koji su izliveni prethodnog dana i sečenjem na meru po zahtevu kupca. Uporedo sa ovim procesom sledi faza mehaničkog čišćenja kalupa i njegove pripreme za izlivanje novog betona.

Faza kojoj se posvećuje najveća pažnja sledi nakon izlivanja betona, a tiče se oblikovanja stubova, odnosno glačanja kako bi sve četiri strane bile idealno glatke bez oštrih ivica.

Nakon faze sečenja stubova na zadatu meru, stubovi se pakuju i lageruju privremeno unutar proizvodne hale, da bi se nakon par dana konačno uskladištili na otvoreni magacin odakle čekaju da budu utovareni i krenu put kupca.

KVALITET JE REZULTAT IZABRANOG REPROMATERIJALA

Za proizvodnju naših stubova koristimo isključivo samougrađujući “SCC” (Self-Compacting Concrete) beton. Granulometrijski sastav je pažljivo sastavljan mešanjem tri frakcije drobljenog kamena koji je dva puta pran kako bi se eliminisale sve potencijalne nečistoće. Upotrebom čistog portland cementa PC42,5R uz dodatak hiperplastifikatora sa minimalnom količinom vode dobijamo značajne marke betona već nakon prvih 16 sati (>30 MPa), dok se nakon 28 dana dobjaju marke preko 55 MPa.

Jos jedna značajna prednost naših stubova je upotreba aditiva koji eliminišu zarobljeni vazduh iz betona i time značajno poboljšavaju njegove mehaničke karakteristike i estetski izgled.

Smanjenjem uvučenog vazduha u betonu, smanjuje se upijanje vode očvrslog betona i time sprečava ljuskanje betona prilikom smrzavanja i odmrzavanja.

Još jedna prednost upotrebom aditiva za eliminisanje zaostalog vazduha je smanjenje rupica na površini betona, koje su potencijalna staništa gljiva i insekata, koji su apsolutni neprijatelj svih zasada.

05

APSOLUTNA PAŽNJA NA DETALJE

Nega estetskog izgleda našeg proizvoda proizilazi iz brižnog izbora granulometrijskog sastava betona i ostalog repromaterijala , pa sve do mehaničke obrade završnog sloja, kako bi klijentu pružili perfektan stub što je i naš krajnji cilj.

INTERNACIONALNI TIM, MLAD I DINAMIČAN

Naša ekipa je sastavljena od mladih profesionalaca sa solidnim iskustvom, koji investiraju njihovu energiju i strast u ovu proizvodnju, koja spojena sa njihovom prilagodljivošću, garantuje dinamičnu i brzu proizvodnju, ali uvek je pažnja uperena na potrebe i zahteve klijenata.

SERTIFIKOVANE PERFORMANSE OD STRANE DOMAĆIH I STRANIH LABORATORIJA

Garancije performansi naših stubova stižu od različitih sertifikovanih instituta i laboratorija, evropskih i neevropskih, kojima smo poverili proveru kvaliteta naših proizvoda. Neki od dobijenih rezultata (dostupni u sekciji “download”) nam omogućavaju da upotrebimo termin „TOP QUALITY“.

UPOTREBA NAŠIH PROIZVODA U PRAKSI

Konstantno unapređujemo našu proizvodnju, ulažemo u nove tehnologije i brinemo o životnoj i radnoj sredini, na zadovoljstvo naših klijenata, a sve sa ciljem smanjenja njihovih troškova i povećanja profita.

Kontakt

Majora Gavrilovica bb, 11420 Smederevska Palanka

+381 62 336653

office@loomoffruit.rs 

Nađite nas na Mapi

logo

Naše Performanse

Pouzdanost100%
Sigurnost100%
Kvalitet100%
Garancija100%